Poštovane pčelarke i pčelari,

temeljem Uredbe EU br. 2015/1366. i važećeg Pravilnika o držanju pčela i katastru pčelinje paše, do 31.12.2022. godine obavljati će se prikupljanje podataka za ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka (EPP) za 2023. godinu.

Za točnost podataka navedenih u obrascu Prilog 3 – Godišnja dojava broja pčelinjih zajednica, odgovoran je pčelar koji istinitost podataka jamči svojim potpisom.

Obrazac godišnje dojave moguće je predati povjereniku:

  • OSOBNO, utorak 22.11.2022. godine od 16:00 do 18:00 u prostoriji PD Karlovac, Kralja Tomislava 19 (ulaz u prostoriju nalazi se dvorištu zgrade Hrvatske gospodarske komore)
  • PUTEM E-MAILA na branko.profozic@gmail.com – zaprimljenom godišnjom dojavom smatra se isključivo ona čiji primitak je potvrdio povjerenik
  • PUTEM POŠTE na Branko Profozić, Mostanje 84B, 47000 Karlovac – zaprimljenom godišnjom dojavom smatra se isključivo ona za koju pčelar posjeduje povratnicu s potvrdom primitka

U navedeni obrazac upisuje se trenutno stanje pčelinjih zajednica na svojim pčelinjacima (pčelinje zajednice spremne za prezimljavanje). Kopiju obrasca treba imati i sam pčelar u vlastitoj arhivi, za slučaj kontrole. Ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka za 2023. godinu pčelarima se ne naplaćuje, a ostvaruju se prava za subvencije u pčelarstvu (državne i lokalne), potvrde za registraciju pčelarskih vozila, plavi dizel, nacionalnu staklenku za med te sva ostala prava koja proizlaze temeljem broja pčelinjih zajednica iz Evidencije pčelara i pčelinjaka u 2023. godini.

Molimo vas, da u slučaju nejasnoća kontaktirate povjerenika na broj mobitela 092/108-4859.

Preuzimanje obrasca: PDF – Obrazac 3 – Godišnja dojava 2023

Povjerenik: Branko Profozić